Film-zene-szórakozás

2021. május 29.11:49

Fuss: Fuss Diane, fuss!

A Münchausen by proxy bizarr pszichiátriai szindróma és gyermekbántalmazási forma egyszerre, ugyanis a gyermekét megmentő, és ezzel magát az egekbe emelő anyuci egyben az a személy is, aki beteggé teszi a saját gyermekét. Erre a nem kicsit érdekes témára épül Aneesh Chaganty thrillere, és meg kell hagyni, zseniálisan. Az anya, Diane (Sarah Paulson)

Tartsd féken a génjeidet!

A felelőtlen kezekbe kerülő génmanipuláció mindenki számára veszélyes következményekkel jár. Markéta Baňková: Semmi az egész.Nem semmi!  

A Nyugat működéséből könnyű megérteni, milyenek a művészi hálózatok

Nem a véletlenen és nem csupán a tehetségen múlik, hogy egy műalkotás a saját korában és generációkkal később is meghatározó erejű marad-e. A Hálózatok Hetére készült videónkban Barabási Albert-László hálózatkutató mellett Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, író, irodalomtörténész és Készman József, a Rejtett mintázatok-kiállítás kurátora mesé

Újra együtt a Jóbarátok, na de jó ez nekünk?

Tizenhét év után csendült fel újra a Jóbarátok ikonikus főcímdala, miután az HBO egész estés showműsort hozott össze a sorozat színészeivel, producereivel és megannyi világszerte ismert sztárvendéggel. Poénból annyi volt, ahány ziccer kimaradt. 

Egy könyv Elena Ferrante rajongóknak

Aki szereti Elena Ferrante köteteit, aki kedvelte Grecsó Krisztián Veráját, akinek tetszett Szabó Magda Für Elise-e, az odáig lesz Donatella Di Pietrantonio könyvét. A visszaadott lány gyönyörű borítója mögött egy kiskamasz felnőtté válása bontakozik ki.

„Hálás vagyok a sorsnak, hogy Kocsis Zoltán közelében dolgozhattam”

Bizják Dóra, a Nemzeti Filharmonikusok munkatársa 25 éve vette át zongoraművész diplomáját a Zeneakadémián, Hambalkó Edit és Kemenes András növendékeként. Zongoristaként és korrepetitori minőségében Sir Simon Rattle, Sebastian Weigle, Michail Jurowski, Krzysztof Penderecki, Carlo Montanaro, Riccardo Frizza, Fabrice Bollon, Howard Williams, José Cur