Film-zene-szórakozás

2022. március 10.11:17

A legjobb filmek, amiket Most nézhetsz az HBO Max-on magyarul

A WarnerMedia az egyik legnagyobb filmgyűjteményt építette fel, mely már Magyarországon is elérhető. Az HBO Max hatalmas magyar nyelvű kínálattal várja a nézőket a klasszikusoktól a legújabb, exkluzív filmpremierekig, minden korosztály számára a legkülönbözőbb zsánerekkel. Lássuk.

Nem teljesült Zoltán Erika legnagyobb vágya

Az énekesnőt egy cseppet sem foglalkoztatja az idő múlása, hálás azért, amit a sors megadott neki és bízik benne, hogy legalább 100 éves koráig jó egészségnek örvendhet majd.

Hogyan teremthetünk jobb Magyarországot 2030-ra?

Mi lesz Magyarországgal 2030-ban? Hogyan befolyásolhatjuk közösen Magyarország történetét? Nemzeti emlékezetről, oktatásról, Magyarország jövőjéről és lehetőségeiről is beszélgettünk podcastünkben (még a háború kitörése előtt) az Egyensúly Intézet kutatási igazgatójával, Filippov Gáborral.
Az olvasók országa című tematikus sorozatunk könyvek segíts

Hangolódj a tavaszra a Netflix újdonságaival!

Ugyan az idő felmelegedésével egyre inkább a kinti programokra helyezzük a hangsúlyt, mégis érdemes észben tartanunk, hogy hűvös estéken továbbra is válogathatunk a Netflix streaming-szolgáltató bővülő kínálatából. Lássuk, milyen újdonságok közül csemegézhetünk márciusban!

Németh Kristóf belekezd a Dunakanyar kulturális meghódításába

Németh Kristóf sose volt az az otthonülős típus, ez most sincs másképp: úgy döntött, hogy belekezd a Dunakanyar meghódításában. A színész tavaly nyár óta Szentendrén él családjával. Megkereste a környéken lakó kollégáit, hogy segítsenek célja elérésében: azt szeretné, ha az általa vezetett Fórum Színház lenne a Dunakanyar fő kulturális intézménye.

Hamvas Béla nyomában – Hamvas Napok Balatonfüreden

Ráolvasással, Koloska-völgyi zarándoklattal, régi zenei koncerttel idézik meg Balatonfüreden a magyar irodalom örök megosztó, kultikus szerzőjét, Hamvas Bélát. A március 18-19. között rendezendő Hamvas Napokon átadják a rendezvény történetében először kiírt Hamvas esszépályázat díjait is.

Hegedűszó az óvóhelyen

Békeidőben elképzelni sem tudjuk, milyen lehet egy óvóhelyen figyelni a híreket, összerezzenni minden zajra, félteni az életünket, szeretteinket – mert a többi úgysem számít már. A háború kitörését követően az ostromlott városokban sokan a felszín alá, földalatti, biztonságosnak tűnő menedékekbe kényszerültek, akár napokra, sőt. Túlélni az elképzel