Film-zene-szórakozás

2023. október 6.11:19

Átmenetileg Budapestre költözik Angelina Jolie

Angelina Jolie a következő három hónapot Budapesten tölti, mivel itt forgatja a Maria Callas, a 20. század egyik legkiemelkedőbb, viharos magánéletéről is ismert szoprán operaénekesének életéről készülő új filmjét, melyben ő alakítja a címszerepet.

Négy válása és az alkohol tette tönkre Baleczky Annamáriát: a barátnője mesél az öt éve elhunyt legendás tévébemondóról

Öt éve annak, hogy elhunyt a Magyar Televízió legendás bemondója, Baleczky Annamária, akit mindenki csak bájos mosolyáról és vidám természetéről ismert. Kívülről ragyogott, ám a magánélete korántsem volt boldog: négy férfitől vált el, a napjait pedig megkeserítették alkoholproblémái, amelyről csak nagyon kevesen tudtak.

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom címmel új magyar természetfilm látható a mozikban; az egészestés alkotást csütörtökön kezdik el vetíteni országszerte 57 moziban. A Tisza-tavat ötven évvel ezelőtt víztározónak építették, majd ember alkotta paradicsom született belőle, amely mára kétszáz madárfaj és ötven halfaj otthona, sok százezer ember nyar

Szlovákia Oscar-filmje lehet Reisz Gábor műve?

A Magyarázat mindenki velencei díja sok év után a magyar filmgyártás legnagyobb sikere külföldön. De értik a külföldiek, mit jelent nekünk a kokárda? Vajon egy ilyen elismerés után Reisz Gábor már nyitott kapukat döngethet a következő filmtervével? A rendező állandó munkatársával, Berkes Júlia producerrel beszélgettünk.