Film-zene-szórakozás

2024. február 27.11:28

Ez most az egyik legjobb krimi, jön a 2. évad

Január elején debütált az Apple TV+-on a Shaun James Grant és Jim Loach rendezésében készült Bűnügyi nyilvántartás, a sorozat pedig akkora sikert aratott az előfizetők körében, hogy már most hivatalossá vált, hogy elkészül a folytatás.

Árnyékmunka, dühös emberek, no meg a hírek – a legjobb pszicho könyvek 2024 tavaszán

Ki az a 21 magyar, aki forradalmasította a pszichológiát? Hogyan bánjunk a dühös emberekkel? Miért leszünk boldogabbak, ha nem olvasunk híreket? Miként hatnak az életünkre a titkok? És mit tehetünk magunkért ma, ami miatt a jövőbeli élünk hálás lesz? Az első félévben megjelenő pszichológiai kötetek közül válogattunk.
Korábbi ajánlóink között talált

Lehet-e még újat mutatni a szamurájok koráról?

Több mint negyven év után újabb feldolgozás készült James Clavell népszerű kalandregényéből, A sógunból. A minisorozat showrunnereivel interjúztunk arról, fontos-e a történelmi hűség, illetve lehet-e még olyan Japán-őrületet kiváltani, mint az 1980-as sorozattal.

Kicsit sem lassul a hajsza a túlélésért - Drive to Survive 6.

A hozzám hasonló motorhang-fixáltak számára komoly megpróbáltatás volt az utolsó Forma 1-es futam óta eltelt 105 nap, 2520 óra és 151200 perc. De ki számolja? Szinte elvonási tüneteket produkált a lóerő-ínség, a száguldás-hiány és intrika-éhkopp, aminek most megkegyelmezett a Netflix a Hajsza a túlélésért című, Forma 1 reality sorozatának 6. évadáv

Magyar színészek hollywoodi filmekben

Haumann Máté szereplése mint Szilárd Leó az Oppenheimer című filmben sokaknak felhívta a figyelmét arra, hogy magyar színész is szerepelhet egy Oscar-gyanús hollywoodi filmben. Vannak még páran hozzá hasonlók.

Alig létezés és reménytelenség a magyar ugaron

Nagy Dénes Másik Magyarország című dokumentumfilmje Bukta Imre festőművész mezőszemerei életén és alkotói világán keresztül nyújt kíméletlenül hiteles képet a magyar vidék válságos életformájáról, eltűnő kultúrájáról.