Film-zene-szórakozás

2024. április 25.11:06

Kampókéz: Ki mered mondani a nevét ötször egy tükör előtt állva?

Az elmúlt napokban egy beszélgetés során szóba került ama horrorfilmes téma, hogy mi az a dolog, amely képes úgy igazán rám hozni a frászt. Ezen sokat gondolkodtam, de úgy igazán nem jutottam dűlőre e téren, viszont arra határozottan emlékszem, hogy tinédzserkoromban akadt azért egy-két olyan horrorfilm, amelyek valóban rám tudták hozni a frászt. P

10 dolog, amit jó, ha tudsz a pszichológusodról

Hogyan gondolkodik, érez és cselekszik a terapeutád? Összegyűjtöttünk 10 dolgot, amik segítenek jobban megérteni a mentális egészségeddel foglalkozó szakembereket, és pszichológusokról szóló könyveket is ajánlunk a témához.  

Mennyi igaz valójában a Netflix új sorozatából, a Szarvasbébiből?

A True Crime-rajongók valószínűleg már megnézték a Netflixen a Szarvasbébi című sorozatot, amely Richard Gadd skót humorista zaklatóval kapcsolatos élményein alapul. Utánajártunk, mennyi az igazság a valós eseményeken alapuló sztoriból.A főszereplő Donny Dunn kitalált változatát alakítja, és Gadd saját életéből, valamint a Szarvasbébi és a Monkey S

Thrillerek, amelyek a XXI. századi kollektív félelemre rezonálnak

Nagy magabiztosság kell ahhoz, hogy egy rendező szűk térre komponált thrillert forgasson. Az efféle kamaradarabok ugyanis csak akkor működőképesek, ha dramaturgiájuk feszes, párbeszédeik emlékezetesek, konfliktusaik pedig azonnal felkeltik a néző figyelmét.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.