Film-zene-szórakozás

2024. június 17.11:18

Sánta nő mutogatta magát a tengerparton

Egy regény, melynek olvasását sokkal többen adják fel, mint ahányan befejezik, mégis az irodalomtörténet legjobb könyvei között tartják számon. A végére érni komoly kihívás, csoda-e, hogy akiknek sikerül, minden évben megünneplik? Elolvastuk az Ulyssest.

Június 17-én történt

Ha nem fizetnének, csak enni adnának, akkor is ezt csinálnám – mondta az 1953-ban ezen a napon született Pongor Ildikó prímabalerina, aki olyan világsztárokkal táncolt, mint Vlagyimir Vasziljev, George Balanchine, Maurice Béjart, Dózsa Imre, Havas Ferenc vagy Fülöp Viktor. A színpadról 52 éves korában vonult vissza, azóta mesterként segíti a Magyar

Már a Maxon: Anthony Hopkins pszichohorrorját lehúzták a kritikusok, most sok év után új esélyt kapott a platformon

Az 1991-es A bárányok hallgatnak kétségtelenül minden idők egyik legjobb és leghíresebb horrorfilmje, amely számtalan más filmet is megihletett. Sir Anthony Hopkins ikonikus karaktere, Dr. Hannibal Lecter később többször is visszatért, mint például a 2001-ben készült Hannibalban, amely mostantól a Maxon is megnézhető.

Méhes Marietta: "Befested a hajad szőkére, akkor rögtön mindenki odafigyel"

Aki a nyolcvanas években érdeklődött az underground kultúra iránt, az egészen biztos, hogy ismerte Méhes Marietta nevét és arcát. Ebben a közegben a férfiak többsége titokban szerelmes volt bele, a nők pedig – nem is annyira titokban – irigyelték. Az "alternatív díva" énekelt a legendás Trabant zenekarban, és több filmben is szerepelt, az egyik leg

Megérkezett az első előzetes Matt Damon és Casey Affleck új thrilleréhez

Az Apple Original Films a napokban bemutatta az első előzetest a The Instigators című thrilleréhez. Az eddig látottak alapján elég akciódúsnak ígérkező film a legújabb projekt, amelyben Casey Affleck (Csillagok között, A régi város) és Matt Damon (Csillagok között, Mentőexpedíció) közösen vesz részt Christopher Nolan Oscar-díjas Oppenheimere után.