Film-zene-szórakozás

2024. augusztus 17.11:24

Joaquin Phoenix mindenkit benne hagyott a slamasztikában

Öt nappal a forgatás előtt otthagyott egy meleg párról szóló filmet, ami miatta jött létre, és amit ő is akart. A kár millió dolláros is lehet, Phoenix nem nyilatkozik, de nemsokára bemutatják a Joker második részét, amivel nem tudja elkerülni a sajtót.

K. Varga Bence: Fordított pillangó

K. Varga Bence a Repedések könyve című kötetével 2023-ban a top3-ban végzett a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjért folyó versenyben. A csont és a csönd címmel mostantól egy éven át ír tárcasorozatot a Könyvesen. Ez a hatodik rész.

Siklósi Örs út, Somló Tamás tér, Fábián Juli sétány – magyar zenészek előtt tiszteleg a Strand

A STRAND Fesztivál legfontosabb útjait és tereit hazai zenészekről – Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról – és a tavaly elhunyt DJ Palotairól nevezi el. A fesztivál így állít emléket és tiszteleg azon zenészek előtt, akik sajnos már nem lehetnek velünk, de a mai napig hiányoznak.

Havas Ágnes: „Úgy tudtam önazonos maradni, hogy felmondtam a Filmintézetnél”

A 2011 és 2019 között működő Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatójaként Havas Ágnesnek kulcsszerepe volt az Andy Vajna filmügyi kormánybiztosról Vajna-rendszernek nevezett filmtámogatási rendszerben. Vajna halála után azonban Havas sem maradt a helyén, sőt, nem is nyilatkozott egészen mostanáig. A filmipari szakembert arról kérdezte a 24.hu, mit t