Film-zene-szórakozás

2024. október 26.11:00

Nyolcvan éves Kovács Kati

1944. október 25-én, azaz nyolcvan éve született Kovács Kati, a magyar könnyűzene egyik legsikeresebb előadója. Miért van kiemelt szerepe életművében a Nem leszek a játékszered című dalnak és mi volt a bajuk az idősebbeknek az énekstílusával?

iamyank: Merjük kijelenteni, hogy vége lesz a világnak

Megjelent az iamyank, Mohácsi Mátyás és Kocsis Máté alkotta All Machines Will Fail trió új, második albuma. A Don't Carve Icons, Build Boats című lemez az emberiség végóráit, annak körülményeit, okait és atmoszféráját írja le rituális, instrumentális, atmoszferikus zenei eszköztárral. Az anyagról iamyankkal beszélgettünk.

Kicsit kevés, kicsit későn – lemeze lett a Trabantnak

Negyven évet kellett rá várni, de végül egy angol kiadónak sikerült a csoda. Megszerezték mindhárom egykori tag beleegyezését, így megjelenhetett az 1980-as évek elejét meghatározó, azóta is gyarapodó legendájú együttes első nagylemeze. Tisztábban szól, mint valaha. De kinek?

Tető alá hozhatják a Féktelenül harmadik részét?

Steve Asbell, a 20th Century Studios feje a közelmúltban arról beszélt, hogy akár el is készülhet a kilencvenes évek kultmozijának újabb folytatása, de csak abban az esetben, ha mindkét eredeti főszereplő rábólint a lehetőségre.

Változás a Tv2-nél: új kreatív vezetőt kapott a csatorna

Augusztusban távozott a TV2 Média Csoport produkciós és kreatív igazgatója, Ökrös Gergely. Helyére produkciós vezetőként Iványi László érkezett, ám most kinevezték a kreatív igazgatót is. Katona Andor korábban már több több sikeres produkció kreatív csapatát vezette a tévénél, többek között a Farm VIP, a Dancing with the Stars és az Ázsia Expressz

Rita Ora és Shawn Mendes is feltűnik Európa egyik legnagyobb zenei gáláján

Már megszokhatták a zenebolondok, hogy ha Mtv Ema-ről van szó, ott a kortárs zenei élet legizgalmasabb tehetségei is felbukkannak. Ez idén sem lesz másképp: a november 10-én érkező, Manchesterben megrendezett gálarendezvényen többek közt a Grammy-jelölt énekes-dalszerző Shawn Mendes is szerepel a fellépők közt, aki pár éves kihagyás után tér vissza