Friss hírek

2021. március 17.19:33

Csak egy bukdácsoló cége volt eddig annak az amatőr jéghoki-edzőnek, aki most feltűnt az 55 milliárdos kínai vakcinaüzlet mögött

Egyre több a kérdőjel a kínai vakcinák beszerzése körül. Az oltóanyagokat szállító cég mögött feltűnő egyik ember korábban hokijátékos volt, és ismerősei szerint egy energiaitalos cégnél dolgozik, komoly vállalkozása pedig soha nem volt – derítette ki a Direkt36.

Most kell megvédeni a kajszit a moníliától! Még megelőzhetjük a bajt!

Vannak, akik a kezelések helyett taktikáznak, figyelik az időjárást, a fák virágzását és közben remélik, hogy megússzák virágfertőzés nélkül. Való igaz, a monília fertőzését nagymértékben befolyásolja az időjárás, s vannak évek, amikor kisebb mértékű a betegség károsítása. De olyan év még nem volt, amikor a fertőzés teljesen elmaradt volna.

Nagy győzelemre készül a magyar kormányfő "ősellensége"

Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke, magyar kollégája, Orbán Viktor egyik leghatározottabb ellenfele az EU-s jogállamisági vitákban, nagy győzelemre készül a hollandiai parlamenti választásokon. Az általában bringán közlekedő kormányfő osztja azt az elvet, miszerint azoknak a kollégáinak akiknek víziójuk van, tanácsos orvoshoz fordulniuk.

Hogyan tovább, katás egyéni vállalkozók?

A 2021. január 1-jétől életbe lépett kata szigorítások kihívás elé állítják a kisadózókat és partnereiket, akik a NAV idei tervezete alapján szigorúbb ellenőrzésekre is számíthatnak. Sok vállalkozó számára ugyanakkor még kérdéses lehet, hogy milyen lehetőségei vannak, ha a szabályozási változások miatt másik adónemet kell választania. A K&H szakért

Fagyos éjszakák jönnek

A szél csillapodásával összhangban éjjelente egyre nagyobb területen számíthatunk fagyra. Péntek és szombat hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, fagyzugos területeken -7 fokig is hűlhet a levegő.