Film-zene-szórakozás

2023. augusztus 12.11:31

Ebben a közeli városban minden 6. percben ellopnak egy mobiltelefont

A telefonszolgáltatókat felszólítják, hogy segítsenek csökkenteni a lopások számát, miután a rendőrség adataiból kiderült, hogy tavaly egy fővárosban minden hatodik percben elloptak egy mobiltelefont.A Met Police szerint 2022-ben 90 864 telefont, azaz naponta majdnem 250-et loptak el Londonban. A brit hálózatokat képviselő Mobile UK szerint a lopás

Fél évszázaddal ezelőtt született meg a hiphop

Napra pontosan fél évszázada volt a legelső buli, amit a műfaj szakértői hiphopbuliként tartanak számon. De hogyan jutott el ez az eleinte fekete bárányként kezelt műfaj oda, hogy kitörölhetetlenül rányomta bélyegét a tömegkultúrára? Hát, például úgy, hogy a zenészek és ruhamárkák közötti legelső együttműködés is rapperekhez kötődik.

Meghalt Linda Haynes, akit még még Tarantino is méltatott

Linda Lee Sylvander, ismertebb színésznevén Linda Haynes július 17-én, 75 éves korában elhunyt a dél-karolinai Summerville-ben. Halálának hírét csak most hozták nyilvánosságra. A halál okát nem pontosították, de állítólag békében távozott.

19. alkalommal kerül megrendezésre az Arcus Temporum művészeti fesztivált a Pannonhalmi Főapátságban

Augusztus 25. és 27. között 19. alkalommal rendezik meg az Arcus Temporum művészeti fesztivált a Pannonhalmi Főapátságban. A koncertek, előadások, irodalmi és spirituális programok témája ezúttal a zarándoklat lesz. A szervezők tájékoztatása szerint az esemény művészeti vezetői Győri Noémi és Madaras Gergely fuvolaművészek lesznek, akik egyedi hang

Véletlenül forog egy film

Mintegy harminchat napja forog a Véletlenül írtam egy könyvet, a Habot (2020) is jegyző rendező, Lakos Nóra második nagyjátékfilmje. A családi mozi forgatásán jártunk.

26 éve indult el a South Park: Ön mennyire ismeri a sorozatot?

A South Park több mint két évtizedes múlttal a háta mögött máig hatalmas népszerűségnek örvend, épp ezért a készítők folyamatosan állnak elő az újabb és újabb évadokkal. A műsor elsősorban a szatirikus és trágár hangvételéről híres, valamint rendszeresen figurázza ki a popkultúra és a közélet aktuális szereplőit és eseményeit.