Film-zene-szórakozás

2023. szeptember 17.11:22

A világ egyik legbefolyásosabb embere, akinek koncertjeire órák alatt elfogynak a jegyek

A világhálón legtöbbször letöltött dalok szerzője és előadója, a lemezeladások csúcstartója, egyben a Times szerint a világ egyik legbefolyásosabb embere – ő az etióp származású Abel Makkonen Tesfaye, ismert nevén The Weeknd, akinek jelenleg is ezerrel dübörög a földkörüli turnéja. Ennek során a legnagyobb stadionokban lép fel, míg koncertjeire pár

A védelmező 3: Itáliai fekete Charles Bronson megmenti a helyieket

A filmet a Charles Bronson -féle Bosszúvágy egy újabb remake-jének tekintem. A kissé lelassult és megőszült frizuráját kopaszra upgrade-elő Denzel Washington nem rezzen össze a rosszfiúktól, hanem mindenlátó mesterként 360 fokban előre átlátja a következő 10 másodperc közelharc kihívásait és jó alaposan megcsihipuhizza a bugris bandát. Ahol és akin

A világ végén nem marad más, csak egy kézfogás

A nagy amerikai író, Cormac McCarthy utolsó ikerregényeiben nagyszabású búcsúra vállalkozik. Most is, mint nála mindig, a végítélet felé botorkálunk. Milyen nyelven lehet megszólalni a dolgok végén?

Janne Teller a PesText vendége

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált 2023-ban immáron ötödik alkalommal szervezi meg . A PesTexten fellépő szerzők között található többek között az első Stranger Things-regény írója, Gwenda Bond.  

Gyilkos szeánsz az omladozó palotában – Nem hallucinogén teát ittak

Szeánsznak indult, de eldurvultak a dolgok. Ráadásul Poirot orra/bajsza előtt gyilkosság történik. Nincs más hátra, mindenki marad a fenekén, jobban mondva a házban. Senki nem mehet el, amíg a legendás magándetektív végére nem jár a dolgoknak. Szürke agysejtjeinek mozgását a Szeánsz Velencében című filmben követhetjük nyomon a mozikban.

Könyvtár a magasban – szétszóratott kincsek

Hunyadi Mátyás (1443–1490) legendás könyvtárának kötetei külföldön is híresek. De vajon hogy bizonyítható be egy régi, kézzel írott könyvről, hogy a királyi könyvtárba tartozott? És miért vásárol valaki méregdrága könyveket olyan nyelven, amelyen olvasni sem tud?

“Tudatosan próbálom őrizni magamban a gyermeket” – Interjú Sütő Andrással

Sütő András maga rendezte monodrámájában, a József Attila Szabad-ötletek jegyzékében teljesen újraértelmezte ezt a kései József Attila-szöveget. Vele beszélgetett tartalmi partnerünk, a Pótszékfoglaló önértékelésről, Jordán Tamáshoz való „felnövésről”, a bennünk lévő gyermek és felnőtt egymásnak feszüléséről… Szerző: Csatádi Gábor.

Jó hírt hozott Tim Burton: 99%-ban készen van a Beetlejuice 2

A színészek és forgatóönyvírók sztrájka miatt a Beetlejuice 2 munkálatai is szünetelnek, de Tim Burton szerint a szereplőgárdának csak „másfél napra” van szüksége a forgatás befejezéséhez. Már évek óta tervezték a filmes szakmában, hogy készüljön egy második rész is Tim Burton 1988-ban bemutatott klasszikusából, a Beetlejuice-ból, idén áprilisban p