Film-zene-szórakozás

2023. október 25.11:23

5 amerikai átlagember, aki beházasodott a királyi családba

Károly és Diana házassága idején ugyan még az is téma volt, hogy az ara nem nemesi származású, ma már senkit nem lepett meg különösebben, hogy Harry herceg egy "egyszerű" színésznőt vett feleségül. Azt azonban sokan érdekesnek tartják, hogy a királyi család sarja nem a szigetországból, hanem a tengerentúlról választott feleséget – holott Meghan Mar

Christopher Nolan szerint haszontalanok az életrajzi filmek

Christopher Nolan kikérte magának, hogy legújabb filmje, az Oppenheimer életrajz lenne. Úgy gondolja, hogy a produkció alapvetően egy betörős-rablós film (heist movie), még ha nem is tűnik elsőre annak.

"Jó fiú, egyszerű, szegény gyerek, olyan, mint mi vagyunk" – Azahriah a csabai kolbászfesztivált is elbűvölte

Hiába a három telt házas Puskás-koncert, Azahriah továbbra is országszerte haknizik. A hétvégén például a csabai kolbászfesztiválon vendégszerepelt, és ott is megtöltötte a nagyszínpadot. Ez jó alkalom volt, hogy rajongóival közelebb kerüljünk a nagy rejtély megoldásához: miért olyan népszerű a fiatal előadó?

Lánglelkű – Öt táncetűd Petőfi tiszteletére

A hazai és nemzetközi mesterkurzusokon, hangversenytermekben és zeneszerzőversenyeken kimagasló eredményeket elért fiatal zeneszerzők olyan versek alapján szerezték műveiket, amelyek vagy tartalmazzák a láng szót, vagy a mondanivalójuk utal a költő szenvedélyes személyiségére.