Film-zene-szórakozás

2023. november 12.11:18

Annette Bening az Oscarért úszik

Pofátlan Oscar-recept alapján készült film a 64 évesen 177 kilométert egyhuzamban leúszó Diana Nyadról, a még pofátlanabb dolog azonban az, hogy az összkép minden hatásvadászat, klisé és felszínesség ellenére is meghat.

7 film a kristályéjszakáról

November 9-én volt a 85. évfordulója a történelem egyik szégyenfoltjának, ami a legtöbb II. világháborús eseménytől eltérően nem olyan gazdagon feldolgozott a vásznon, de mi azért összeszedtünk pár filmet, ami részben vagy egészben erről szól.

Mundruczó Kornél: “A frusztrációkból származó energiák átfordulnak kreatív energiává”

Mundruczó Kornél alkotásai ez idáig több mint hetvenöt díjat vagy jelölést kaptak hazai és nemzetközi film-, illetve színházi fesztiválokon. A külföldön is ismert, Berlinben (is) élő filmes és színházi rendező Budapest színházi és filmművészeti életét rendkívül gazdagnak tartja. Az alkotót az Art Is Business kérdezte.

„Átélve Isten győzedelmes mosolyát, hogyan vénülhetnék meg?”

Kerényi Lajos 18 évesen megjárta a frontot, hadifogságba került, nagybetegként hazaengedték, majd a piarista rend feloszlatása után titokban szentelték pappá. Kilencvenhat évesen több mint hatvan éve járja a kórházak intenzív osztályait, hogy vigaszt adjon a betegeknek.