Film-zene-szórakozás

2024. február 3.12:27

Haumann Máté másfél hónap alatt 12 kilót hízott az Oppenheimer kedvéért

A 43 éves magyar színművész több külföldi produkcióban is megcsillogtathatta már tehetségét, ám nemzetközi karrierjének eddigi legfontosabb mérföldköve Christopher Nolan monumentális történelmi drámájához, az Oppenheimerhez kapcsolódik, melyben Szilárd Leó magyar-amerikai fizikust formálta meg. Haumann csak nemrég mesélte el, hogy a hitelesség kedv

Mads Mikkelsen: "Igazi történelemőrült vagyok"

Hogyan kapcsolódott ki, mialatt Budapesten forgatott? Miért tartja magát történelemőrültnek? Mi számára az ideális pihenés? És miért utálja, ha egy történelmi film valójában a máról szól? Rengeteg kérdés, és A fattyú sztárja, Mads Mikkelsen mindre válaszolt, amikor a Velencei Filmfesztiválon találkoztunk.

Mads Mikkelsen krumplit termeszt a dán pusztán

A megzabolázhatatlan természettel és gonosz főurakkal küzdő telepes történetét sokszor, sokféleképpen láttuk már. A fattyú – nagyrészt a főhősének köszönhetően – mégis izgalmas tud maradni. Kritika.

Vasárnap farsangi hangulat az Aranytíz Kultúrházban – Hollywoodi filmzenékkel

  Duka Elemér csellista Budapesten született egy több száz évre visszavezethető zenész család sarjaként. 12 éves korában felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta tanulmányait. Vasárnap, azaz február 4-én az Aranytíz Kultúrházban híres hollywoodi filmek zenéi csendülnek fel, főszerepben a Cselló!