Film-zene-szórakozás

2024. március 15.11:10

Albert Einstein utolsó szerelme: Johanna Fantova

A 145 éve született Einstein és a nála 22 évvel fiatalabb könyvtáros, Johanna Fantova kapcsolatának utolsó másfél évét örökíti meg az a kézirat, amelyet a véletlennek köszönhetően ismerhetett meg az utókor. Fantova naplójában ugyan alig akad utalás kettejük viszonyára, viszont sok minden kiderül a popkulturális ikonná vált tudósról.

5 film, amit látnod kell, ha tetszett a Dűne

Mostanra több mint 200 ezer magyar látta a mozikban a Dűne második részét, ami jól példázza, mekkora közönségsiker a scifi hazánkban is. Következő listánkkal nekik szeretnénk kedvezni: íme 5 film, amit biztosan érdemes lesz megnézned a Dűne után.

4+1 tökéletes magyar film a hosszú hétvégére

Ha a március 15-i hosszú hétvégét az aktív feltöltődés mellett filmezéssel töltenéd, mindenképp nézz szét a hazai alkotások között! Ehhez adunk támpontot ebben a listában: íme 4+1 lebilincselő és megindító, történelmi témákat feldolgozó magyar film.

Hajdu Szabolcs még igenis hisz a filmkészítésben

Hét évvel az Ernelláék Farkaséknál után Hajdu Szabolcs és régi alkotótársai visszatértek egy középosztálybeli nappaliba, hogy elrontott párkapcsolatainkról és lelepleződő élethazugságainkról készítsenek filmet. Kritika a Kálmán-napról.