Film-zene-szórakozás

2024. március 16.11:16

Az 5 legjobb sorozat 2024-ből (eddig), amit nem érdemes kihagyni

Szinte nem telik el úgy hét, hogy valamelyik nagyobb streaming-szolgáltatón ne jelenne meg valami rendkívül izgalmas sorozat. Amikor azonban ilyen tempót diktál a showbiznisz, nem biztos, hogy mindenki lépést tud tartani. Pontosan ezért gyűjtöttük össze az év eddigi legjobbjait.

Kölcsey Ferenc és Szendrey Júlia kéziratai lettek szabadon elérhetőek

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Kölcsey Ferenc és Szendrey Júlia kéziratai, valamint 19. századi fotográfiák, köztük az Egressy család dagerrotípiái váltak mindenki számára szabadon hozzáférhetővé és letölthetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Copia és Fotótér elnevezésű tartalomszolgáltatásában. Az OSZK ki

Egy meggyalázott spanyol lány hozott változást

Öt férfi erőszakolt meg egy diáklányt Spanyolországban, és bár egyértelmű bizonyítékok voltak az elkövetők ellen, az áldozatra meghurcolás várt, mert nem mondott egyértelmű nemet a férfiaknak. Végül mégis ez az ügy hozta el a változást az országban. A történtekből dokumentumfilm készült, a Netflixen látható.

Drahota Andrea: „Szerettem a színház illatát, hangulatát”

Drahota Andrea Jászai Mari-díjas színésznő eltemette férjét, a zseniális színészt Kozák Andrást, szüleit, a húgát, s később a 15 esztendős unokáját. Az immár 82 esztendős művész kibírta a fájdalmat, túlélte a saját halálát, s ma már mosolyogni is képes, ha a múltjáról és a tragédiákkal terhelt életéről mesél. A Blikknek nyilatkozott.