Film-zene-szórakozás

2024. április 22.11:24

Hét új film a mozikban – előzetesekkel

Ezen a héten hét új filmet mutatnak be a mozik. Nézzük, melyek ezek? Abigail A gyerekek néha olyan rémesek. Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott vil

Haragban a világgal: 5 kiváló regény a felnőtté válásról

A tinédzsereknek maguktól is van elég bajuk, de arra is törekedniük kell, hogy beilleszkedjenek a felnőttek közösségébe. Cikkünkben bemutatunk négy olyan regényt, amelyek sikeresen megragadták a felnőtté válás nehézségeit.

6 Harry Potter-jelenet, amit kihagytak a filmekből, pedig nem szabadott volna

Amikor a Harry Potter-regényeket népszerű, nagy bevételt hozó filmekké adaptálták, a filmes feldolgozás legnagyobb akadályát most is az jelentette, hogy helyet találjanak a regények szerteágazó cselekményének egy játékfilm hosszban.Sajnos az időkorlát miatt a történetet össze kellett zsugorítani, és több kulcsjelenetet ki kellett hagyni. Ezek közöt

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

A podcastben Rusvai Mónikával beszélgetünk a Mitágó-erdőről. Szóba kerülnek az ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is.

Könnyű a háborút nézni, amíg tőlünk távol zajlik

Ahhoz a generációhoz tartozunk, akik megszokták, hogy a háború egy olyan dolog, ami tőlünk távol zajlik. Ezért is volt ijesztő, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, bár a front itt is sok száz kilométerre esett a magyar határtól. De milyen az, amikor az általad ismert városok és tájak válnak háborús zónává? Ezt mutatja be a Polgárháború.

Meghalt Lourdes Portillo

Szombaton elhunyt a mexikói születésű Lourdes Portillo: az Oscar-jelölt filmrendező és aktivista 80 éves volt.