Film-zene-szórakozás

2024. június 1.11:22

"Ne bámulj bambán, ha esik az eső" – Tompos Kátya halálára

Negyvenegy éves korában meghalt Tompos Kátya, aki a Valami Amerika 2. című filmben vált ismertté, a Nemzeti Színházban pedig meghatározó színésszé. Alföldi Róbert nekrológjában a szövetségesének nevezte őt, Hrutka Róbert pedig azt írta, "soha nem volt ilyen hangos a csend". Az egyik legszebb hangú magyar színésznőtől búcsúzunk.

Netflix ajánló: erős filmekkel és sorozatokkal indul a nyár

Erősen kezdi a Netflix a nyarat, de ahogy mindig, ezúttal is búcsúznunk kell néhány tartalomtól. Június közepén érkezik A Bridgerton család harmadik évadának második fele, de olyan korábbi kedvencek is hamarosan elérhetők lesznek, mint a Magic Mike utolsó tánca, illetve jön a magyar Lefkovicsék gyászolnak című film is.

Juhász Anna: „Az úton levés nem feladat, hanem állapot, talán cél”

„A jelent mutatjuk meg, ami klasszikus irodalmi életművekből táplálkozik” – mondja Juhász Anna, akinek legfőbb missziója, hogy az olvasás, a könyvek adta gazdagság lehetőségét minél több emberhez elvigye. Juhász Annával az utazás fogalom jelentésmezőjén botorkálva beszélgettünk az irodalomról és a folyamatos úton levésről.

Herendi Gábor: "Saját bőrömön érzem, milyen a mellőzöttség"

Már kilencévesen olyan mértékben átitatódott a filmkészítés varázslatos hangulatával, hogy tudta, egyszer filmrendező lesz. Azt csak később ismerte fel magában, hogy szereti, ha a történeteiben megjelenik a kisember, aki képes bebizonyítani az igazát.   "Az eddigi életem során kétféle filmet készítettem. Az egyikben a történet alapja belőlem, a saj