Film-zene-szórakozás

2024. június 5.11:13

Milyen zene üvölt a román határon csempészáruval fennakadt zenészek kocsijából?

Bár címünk tűnhetne akár egy félresikerült találós kérdésnek is, a Fanfara Complexa épp erre keresi a választ nemrég megjelent, Pașaport Control című albumán. De mi közük van a daloknak az orvhalászathoz, és mitől lehet életveszélyes egy moldvai lagzi? Erről is mesélt nekünk a zenekar, miközben a népzenei hitelesség kérdéskörét is boncolgattuk.

Zsigeri borzongást ígér az Alien: Romulus vadiúj előzetese

Vadonatúj előzetes érkezett Fede Álvarez Alien: Romulus című filmjéhez, amely kapcsán a franchise-t elindító Ridley Scott is elismerően nyilatkozott.  Az Alien-franchise még 1979-ben indult hódító útjára a Nyolcadik utas: a Halál című sci-fi horrorral, amelyet Ridley Scott rendezett, Dan O’Bannon írt, a főszerepet pedig Sigourney Weaver játszotta –

„Ebédelni akkor is kell, ha nem sikerült eldöntenünk, létezik-e Isten” – nagyinterjú Rakovszky Zsuzsával

„Ha a világ csak annyit jelent, hogy különböző atomok mindenféle formát vesznek fel, aztán széthullanak… hát, az elég elkeserítő gondolat” – fogalmazott az Artisjus Irodalmi Nagydíjjal kitüntetett költő, író, akivel életművéről, legújabb verseskötetéről és a korszellemről is beszélgettünk.

Ők veszik át ősztől az Átrium üzemeltetését

40 nap múlva játsza utolsó előadását az Átriumban a Kultúrbrigád, amely 12 év után búcsúzik a legendássá vált budai játszóhelytől. Azóta küzdöttek a fennmaradásért, hogy 2019-ben a kormány az ő támogatásukat is megvonta. A színház üzemeltetését szeptembertől 5-en veszik át: többek között Pintér Béla és Társulata, illetve a Dumaszínház.