Film-zene-szórakozás

2024. június 4.11:14

A könyv, amiről még sokat fogunk hallani

Családregény, felnövéstörténet, atipikus love story, virtuóz nyelvi megoldások, a Színművészeti elfoglalásának krónikája, az alkotói lét sanyarúsága, a belpesti értelmiség köldöknézegetése. Nem hibátlan, okkal megosztó, de emlékezetes és különleges. Kritika Kemény Lili Nem című önéletrajzi regényéről.

Tíz kihagyhatatlan nyári színházi bemutató

A kedves bohóságok, felhőtlenül szórakoztató, habkönnyű vígjátékok mellett musicalklasszikusok várják a nézőket szerte az országban. Némelyek egyszeri és megismételhetetlen szereposztást kínáló egynyári produkciók, mások ősszel bekerülnek a kőszínházi repertoárba. De az igazi rajongók akkor sem várhatnak az évadkezdésig!

A Dűne 2 forgatása alatt zajló ritka csillagászati jelenség végül a filmbe is bekerült

Az idei év talán legnagyobb mozis eseményének számító Dűne: Második részt Denis Villeneuve és operatőre, Greig Fraser szinte az utolsó képkockáig megtervezte. Egy nagyon hangsúlyos részlet azonban csupán a véletlennek köszönhetően került bele a film végső változatába – ugyanis a csapat egyáltalán nem számított arra, hogy forgatás pont egybeesik maj

Az angol királynő fekete, Hollywood színvak

Most épp az Egy úr Moszkvában című sorozat ürügyén zajlanak viták arról, hogy tényleg bármilyen szerepet rá lehet bízni színes bőrű színészekre, vagy igenis van jelentősége annak, hogy fehér vagy más bőrszínű színész alakít egy karaktert.

Az egyik karakter alig szerepelt a Csillagok háborúja első forgatókönyvében

Bár nem sokat beszél, de fájó lett volna, ha kihagyják a Star Wars-univerzumból.A Csillagok háborúja több olyan szereplőt is felvonultat, akik nem emberi nyelven kommunikálnak. Ilyen például R2D2, aki gépi pittyegéssel és sípolással beszél, és csak abból következtethetünk arra, hogy mit mond, ahogy C3PO válaszol neki.Ott van továbbá Csubakka, Han S