Film-zene-szórakozás

2024. július 7.10:54

Újdonságok a Netflixen: 4 premierfilm és sorozat, amit a jövő héten nézhetsz

A Netflix a következő héten is gondoskodik szórakoztatásunkról, ha elvonulnánk a nyári hőség elől otthonainkba. Dokumentumfilm, krim, thriller, romantika, dráma és animációs produkció is vár ránk a képernyőink előtt. A hét legerősebb címe valószínűleg Az éj leple alatt  lesz, de érdemes átböngészni a kínálatot a további izgalmas címekért. Listánkba

Django Reinhardt, aki soha nem tanult zenélni, és egy romatelepről lett a világ legjobb gitárosa

Képzeljünk el egy embert, aki romaként 1910 és 1953 között, két igazán tragikus világháború alatt élt Franciaországban. Már ez sem ígér könnyű életet, ráadásul az autodidakta zenész 18 évesen bennégett egy lakókocsiban. Két ujját is elveszítette, újra kellett tanulnia a zenélést, de így is ő lett a legnagyobb jazzgitáros. Woody Allennek van egy rem

Bob Dylan szembesít minket a csábítás kígyójával

Azt mondja Bob Dylan, hogy „az életben a legjobb dolgok ingyen vannak”. Ez majdnem igaz, ugyanakkor A modern dal filozófiája című könyvét meg kell vásárolnunk, azt nem adják csak a két szép szemünkért, viszont cserébe kapunk egy remek esszékötetet a nagybetűs életről, amit hívhatunk popnak is.

Rettegett, hogy négygyerekes anyaként elhagyják

Négy gyerek mellett jól működő, boldog házasságot fenntartani hasonló teljesítmény, mint dobogóra állni egy olimpián. Amikor Maria észreveszi, hogy nekik nem megy, rettegni kezd, hogy a férje magára hagyja őt. A Loveable (Szerethető) egy csodás norvég film arról, hogy először önmagunkat kell szeretnünk ahhoz, hogy mások is szeressenek minket.

A szicíliai herceget is döntésre kényszerítette Garibaldi partraszállása – Olvass bele A Párducba!

Giuseppe Tomasi di Lampedusa régóta fontolgatta, hogy történelmi regényt írjon dédapja, a szicíliai Don Giulio Fabrizio Tomasi hercegének emlékére. A könyvét már csak halála után, 1958-ban adták ki. Egy év alatt negyven kiadást ért meg, és azonnal világsiker lett.
Nyitókép: jelenet A párduc (1963) című filmből.

Meghalt a Titanic és az Avatar Oscar-díjas producere

Július 5-én 63 éves korában elhunyt Jon Landau, a Titanic és mindkét Avatar-film Oscar-díjas producere. Landau James Cameron régi partnereként állt a kasszasikerek mögött, amelyek történelmi bevételi rekordokat döntöttek meg. Az elismert producer munkássága és szenvedélye maradandó hatással lesz a filmiparra.