Film-zene-szórakozás

2024. július 19.11:31

Július 19-én történt

Az 1879-ben ezen a napon született Móra Ferencet elsősorban a Kincskereső kisködmönről és A didergő királyról ismerjük. Talán kevesen tudják róla, hogy az ő, életében ki nem adott, később pedig cenzúrázott formában megjelent regénye alapján készült a Hannibál tanár úr című film.

Edzőteremben szökkent szárba két nő szerelme

Két nő megpillantja egymást súlyzózás közben, de hamar hullák szegélyezik a közös jövő irányába megtett, első lépéseiket. A Kivérző szerelem hősnői Bonnie és Clyde, Thelma és Louise nyomában járnak, de hol kötnek ki? Kritika.

Halmos Ádám: "Jelenleg nincsenek peres ügyek a Librivel"

Vajon melyek Büchler András és Halmos Ádám, az Open Books Kiadó vezetőinek meghatározó élményei a könyvpiacon: a hatalmi játszmák vagy a nagy művek és az emberi gesztusok?   "Számomra a szerzőkkel való kapcsolat a lényegi és egyben megtartó tapasztalat. Az, hogy elsősorban magyar, de nemzetközi színtéren is beláthatok a könyvek mögé, felfedezhetem

A kutya támadni fog, nem tehetsz ellene semmit

Vannak az ijesztgetős horrorok, és vannak azok, amik bekúsznak a bőröd alá, elborzasztanak, és egy-egy pillanatuk még napokkal vagy hetekkel a film megtekintése után is eszedbe jut néha. Az argentin Amikor a gonosz leselkedik egyértelműen az utóbbi kategória.