Friss hírek

2020. május 5.09:23

Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk. Ráadásul a hírfelolvasónk tényleg egy robot hang.

Bay Éva és férje az utolsó percben léptek vissza

Még a hangja is mosolygós Bay Évának, amikor először hívom, hogy interjúidőpontot egyeztessek vele. Egyetlen napon nem ér rá, mert jönnek a kutyáját megnyírni, ezt leszámítva örömmel mesél a karantén előtti és utáni életéről, valamint egykori bemondókarrierje kulisszatitkairól is.

Közel 60 százalékkal nőtt az osztrák munkanélküliség

A koronavírus-válság miatt rendkívüli mértékben emelkedett és történelmi magasságba került áprilisban az osztrák munkanélküliség - olvasható az oe24.at hírportálon. A munkanélküliek száma éves alapon 58,2 százalékkal nőtt és elérte az 571 477 főt. Április végén 210 275 fővel többen voltak munka nélkül, mint az előző év azonos időszakában.

Nagy István: Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Példaértékű összefogással készül fel a COVID-19 betegek ellátására a mosonmagyaróvári Karolina Kórház. Bertalan István főigazgató Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében mutatta be azokat az elkülönített egységeket és felszereléseket, melyeket helyi vállalkozások kezdeményezéseiből alakítottak át.

Sok nehézséggel jár, hogy újraindul az élet vidéken

Jelentősen megváltozott az élet a múlt héthez képest vidéken. Hétfőtől az üzletek teljes nyitva tartással dolgozhatnak, megnyitnak a teraszok, a strandok és a szabadtéri kiállítások. A korlátozások feloldásával azonban nem mindenhol éltek azonnal, mert sok helyen újra kell szervezni a dolgozókat és a munkarendet.

A Red Bull büszke, hogy ismét együtt dolgozott a Renault-val

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, teljesen valószínűtlen forgatókönyv szerint dolgoztak együtt Milton Keynes-ben a Renault csapatával közösen azért, hogy előálljanak egy használható lélegeztetőgéppel a koronavírus-járvánnyal való küzdelemben.