Friss hírek

2020. május 7.09:02

Éjszaka megjelent határozat: mától jöhetnek Magyarországra az agráriumban dolgozók

Az országos rendőrfőkapitány határozata értelmében mától “az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából” a szomszédos országokból már beléphetnek Magyarországra az agrárágazatban dolgozók - feltéve, ha esetükben a COVID-19 fertőzés gyanúja nem merül fel és érvényes munkaszerződésük van.

Koronavírus - KSH: 3,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma

Márciusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,4, naptárhatástól megtisztítva 3,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A kialakult járványügyi veszélyhelyzet és a fokozatosan bevezetett, a kiskereskedelmet is érintő jogszabályi korlátozások az összes üzlettípus forgalmára hatással voltak - jelentett

Álomszerű munkaállomást dobott piacra az Acer

Az Acer bemutatta a Veriton K munkaállomás sorozat tagjait, amelyeket professzionális, biztonságcentrikus munkavégzésre terveztek. Ilyen például a CAD-terület, amely nem ritkán masszív és erőteljes számítási teljesítményz igényel, de sok más irányt is lefed a portfólió. A legújabb Intel Xeon processzorokkal, és a legújabb NVIDIA Quadro RTX GPU-val

Barca: vége a bajnokságnak, öt év után bajnok a női csapat

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) a koronavírus-járvány miatt szerdán több más versenysorozata mellett a női élvonalbeli bajnokságot is befejezettnek nyilvánította, és bajnokká avatta az FC Barcelonát, amely öt év után először, összességében ötödik alkalommal hódította el a spanyol bajnoki címet.

Hamarosan rövid pihenőt tart a szél

A csütörtök még szeles idővel telik, majd két napra csillapodik a légmozgás. Ezt követően azonban újult erővel támad fel a szél, a jövő héten érkező markáns hidegfront nagy területen viharos lökéseket hozhat.