Friss hírek

2020. július 3.14:11

Furcsa kérdőívet kapnak a gyerekek az Erzsébet-táborokban

A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.

Onyutha Judit: Hiányzik az időjárásjelentés

Régóta nem láthatjuk képernyőn, ezért is voltunk kíváncsiak arra, hogyan éli most a hétköznapokat. Onyutha Judit új életet kezdett civilként, és a fővárostól távol neveli gyerekeit. Tanári munkájáról és családjáról mesélt az nlc-nek.

Ezt biztos megérzik a sörivók?

A parlamentben ma fogadhatják el azt a jogszabályt, ami akkora piaci részesedést ír elő a kézműves söröknek, amit a hazai gyártók még teljes kapacitással sem tudnának elérni. Kérdés, hogy az egész változtatás mennyire szolgálhatja a fogyasztók, a hazai gyártók, vagy valaki más érdekét.

Majdnem 500 iskola jelezte, hogy gumibotos, bilincses őröket szeretne, főleg a fővárosból

A tankerületi központok köznevelési intézményei közül 288 helyen tartanak igényt az iskolaőrre – értesült a Magyar Nemzet. A szakképző intézményekért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium azt válaszolta a lapnak, hogy  náluk 204 iskola élne a lehetőséggel, 168 pedig nem kér az őrségből, tehát 492 intézmény biztosan élne a lehetőséggel.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent Balázs templomrom, Balatoncsicsó

a Nivegy-völgy ikonikus zarándokhelye a Szent Balázs templomrom. Megannyi ünnepség színhelye volt már, de esküvők is előfordulnak néha. Nem is csoda, hiszen a fenomenális kilátás és a mediterrán hangulat, amit a környező borvidék kölcsönöz olyan varázslatossá teszi ezt a térséget, aminél keresve sem találhatnánk megfelelőbbet az ilyen összejövetele