Friss hírek

2023. április 23.07:15

Hőcsapdában a magyar panelek lakói

A környező országokban már prioritás az épületek energiahatékonyságának növelése, Magyarországon évekkel ezelőtt leálltak azok az állami programok, amelyek segíthetnék az energiahatékonyságot javító mélyfelújításokat.

Hány milliárd embert képes eltartani a Föld?

A világ népessége 2022-ben elérte a 8 milliárd főt. Az Ensz becslései szerint ez a szám az évszázad végére 11 milliárdra emelkedik. Ennek következtében egyre sürgetőbbé válik annak számbavétele, hogy hány milliárd embert tud táplálni a bolygó. Francia tudósok vállalkoztak ennek becslésére, két forgatókönyvet készítettek.

Lakott szigetek a Maldív-szigeteken: ha nem szeretnénk milliókat költeni egy egzotikus utazásra

Ki ne szeretne elutazni a Maldív-szigetekre? Csodálatos, türkiz színű tenger, fehér homok, hatalmas pálmafák, gazdag vízi élővilág – ezekkel a kifejezésekkel jellemezhető az Indiai-óceánon található szigetország. A Maldív-szigeteket sokan a “megfizethetetlen luxus" jelzővel is illetik, pedig 2009 óta a helyiek által lakott szigetek is látogathatók

Három sztori, egy podcast, Elvitelre - meghallgatja?

Elvitelre - a podcast, amelyben az adott hét legjobb HVG hetilapos és hvg360-as anyagaiból válogatunk – csak indítsa el a háttérben és hallgassa meg szerzőink legjobb írásait! Ezen a héten eltűnnek a Pentagon iratai, Orbán Viktort nem tudja se kiköpni, se lenyelni az RMDSZ, és megismerjük Mr. Bobby-t, vagyis Simon Perrist, netán Ali Mahmudot.

Nagy esővel indul a jövő hét

Vasárnap még alapvetően száraz idő várható, majd hétfőn egy hullámzó frontrendszer éri el hazánkat. Több alkalommal kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani.