Friss hírek

2023. május 15.07:07

Mi ma a Prezi? És miért nem hallunk róluk?

Tíz éve minden csapból ők folytak, ma alig hallani róluk. Az ikonikus műfüves irodát visszaadták, de azt mondják, nincs szükségük befektetésre. Beteljesületlen álom? Vagy végül tényleg ők lesznek az első unikornis? Prezentáció után videó, és most az MI? Akkor tegyük rendbe: mi van ma a Prezivel?

Panaszkodnak az ügyvédek az új gigabankra

Több olvasó jelezte az Azénpénzem.hu-nak, hogy a Takarékbank és az MKB Bank fúziójával létrejött MBH Bank felmondta a számlájukat. Különösen ügyvédek sérelmezték, hogy a működésükhöz szükséges letéti számla nem maradhatott meg. Az MBH szerint félreértésről van szó. Mutatjuk a részleteket.

Nem tágít a kormány, a rizikós utat választja

Annak ellenére, hogy a 2023-as költségvetés tervezésekor egyáltalán nem volt előnyös a büdzsé korai elfogadása és közben jelentős bizonytalanságok övezik a magyar gazdaságot, a kormány nem tántorít: május végéig elkészíti a 2024-es költségvetést. Vagyis a következő két hétben kiderül, hogy a kormány hogyan kezeli az egyre csak tornyosuló kihívásoka

Olaf Scholz: Ukrajna készen áll a békére

Ukrajna készen áll a békére – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár vasárnap Berlinben a Volodomir Zelenszkijjel folytatott megbeszélése után. Az ukrán elnök minden előzmény nélkül utazott Németországba, a háború kitörése óta először. Mindezzel párhuzamosan egy Ukrajnának járó közel 3 milliárd eurós német katonai támogatási csomagról is döntés

Eltérő illat, tapasz a leveleken

A Max Planck Kémiai Intézet kutatói a növények illatát vizsgálva fedezték fel, hogy az egészséges és a beteg példányok illata különbözik. Az Észak-Karolinai Állami Egyetem tudóscsoportja pedig a közelmúltban mutatta be azt a kisméretű tapaszt, amely már korai stádiumban utal arra, hogy a növényt káros hatás érte.