Friss hírek

2023. június 3.06:35

Német aranyérem a magyarországi Eb-n

A német válogatott nyerte a Magyarországon rendezett U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot, mivel a döntőben gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel legyőzte a francia csapatot.

11 nyereséges neobank, amire érdemes lesz odafigyelni

A digitális kihívó bankok jövedelmezőségét világszerte olyan tényezők hátráltatják, mint az ügyfélszerzés magas költségei, a szigorú szabályozási megfelelési követelmények és a korlátozott bevételi források. A Boston Consulting Group (BCG) szerint a globális szinten számon tartott több mint 450 neobank mindössze 5%-a volt nyereséges 2022-ben.

Egerek a búzában

Egy vegyszermentes módszernek köszönhetően megakadályozható, hogy az egerek felfalják a búzatermést. Az eljárás drasztikusan csökkenti a magveszteséget.

Hatalomra tör a Lidl és az Aldi Magyarországon a multik elleni háború közepette

A diszkontok 30% körüli mértékben növelték a forgalmukat tavaly, miközben a hiper- és szupermarketek fele ekkora bővülést sem tudtak elérni. Van olyan külföldi lánc, amelyiknek csak nagyon szerény mértékben emelkedett az árbevétele, ami azt jelenti, hogy volumenben (eladott mennyiségben) náluk drasztikus a visszaesés. A hazai cégek kifejezetten gye