Friss hírek

2024. február 5.18:11

A magyar társadalom összességében szegény

A társadalom negyede és harmada közé esik a szegények aránya, az emberek több mint fele pedig köztes állapotba tartozik, tehát nemszegények, de megélhetési gondjaik vannak a hétköznapokban – mondta a témában kutatást végző Egyensúly Intézet alapító igazgatója.

Ausztrál tábornok: hatalmasat léptek előre az oroszok, ez fogja eldönteni a háborút Ukrajnában

Oroszország stratégiai alkalmazkodásával csökkentette a minőségi különbséget Ukrajnával. Mick Ryan, nyugalmazott ausztrál katonai vezető írt elemzést az ukrán háborúval kapcsolatban. Szerinte az oroszok előnybe kerülhetnek, ha nem érkezik hatékony nyugati válasz vagy ukrán stratégiai előrelépés – írta meg a Foreign Affairs.

Eddig bírtuk: megfertőzhette a német gazdaság a magyart

Egyértelmű jele annak, hogy a magyar gazdaság is megérzi a németek gyengélkedését, hogy hónapok óta zuhan az exportunk. Az elemző szerint az idén belépő új exportkapacitások húzhatják ki a gödörből a külkereskedelmet, ezzel együtt is kérdéses, hogy a tavalyi növekedésre milyen hatással lesz a rendkívül gyatra év végi teljesítmény.

A démonaival küzdő holland válogatott szélső, aki az MTK-ban is megfordult

A korábban nyugat-európai sztárcsapatokban is megfordult Glenn Heldert 1999-ben szerződtette a Bajnokok Ligájáról ábrándozó MTK, az akkor 31 éves labdarúgót a kék-fehérek vezetőedzője, Henk ten Cate tudta Magyarországra csábítani. A térde és a mentális állapota már nem volt olyan állapotban, hogy segítsen, pedig az NB I valaha volt egyik legjobb lé

Most vagy soha

Élete első és talán utolsó világbajnokságán szerepel. Kovács Péter hat év után kapott újra meghívót a válogatottba. Vele beszélgettünk.