Friss hírek

2024. március 17.06:46

A perifériás látást is javíthatja az MI

Azáltal, hogy a modellek az emberekhez hasonlóan látják a világot, a munka segíthet a járművezetők biztonságának javításában és az emberi viselkedés megvilágításában.

Nyugdíjpénz: nem mindegy, kire bízza!

Az önkéntes nyugdíjpénztárt frissen választóknak, de azoknak is, akik átlépést fontolgatnak, fontos információ lehet a korábbi évek teljesítménye. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a vagyonkezelők változhatnak. Az alacsony hozam miatt váltók pedig járhatnak úgy, hogy csak realizálják a veszteséget, a korrekcióból pedig kimaradnak.

Évszázados álmát teljesítheti be Oroszország, de vannak még buktatók

Oroszország kifejezetten fontos résztvevője az Övezet és Út kezdeményezésnek (BRI), mivel a Transzszibériai vasútvonal az egyik fő közlekedési útvonal volt korábban Európa és Kína között. Az ukrajnai háború óta ez a folyosó bezárult, mégis tavaly, a BRI tízéves fennállására megtartott fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök végig szinte egyenrangú par

Miből nem vonhat le a végrehajtó?

Ha valaki elmarad a tartozása törlesztésével, és végrehajtást kezdeményeznek ellene, akkor alapesetben a nettó fizetése 33 százalékát, kivételes helyzetben annak akár 50 százalékát is levonhatják tőle. Létezik azonban néhány juttatás, amelyhez még a végrehajtó sem nyúlhat. A 2024-ben érvényes szabályokat gyűjtöttük össze Pataki János István ügyvéd,

A világ 10 legmenőbb kapszulahotele

A japán kapszulahotelek megfizethetőségüknek és különlegességüknek hála világszerte hamar népszerűek lettek. Cikkünk a világ TOP 10 kapszulahotelét mutatja be, amelyeket érdemes egyszer kipróbálni!

Hűvösebben indul a jövő hét

Vasárnapra a front elhagyja térségünket, mögötte néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik, amely főleg hétfőtől lesz érezhető. A reggeli fagyveszély is visszatér.