Friss hírek

2024. július 4.06:37

A brit történelem legnagyobb kormánypárti bukását szenvedhetik el a konzervatívok

Boris Johnson öt éve még nagyot nyert, azóta viszont akkorát fordult a brit politika, hogy a Munkáspárt söprése várható, és akár a parlamenti mandátumok 70-75 százalékát is megszerezhetik a csütörtöki választáson. A toryk 14 év után zuhanhatnak ki a hatalomból. Vezető brit szakértőkkel elemeztük ki, milyen eredményekre lehet számítani, mi pecsételt

Leérettségizett a gyerek? Júliustól már nem jár a családi pótlék

Érettségi után már nem jár a családi pótlék a gyerek után, így júliustól nem folyósítja a Magyar Államkincstár. Ezzel együtt a családi adókedvezmény is megszűnik. Ugyanakkor az eltartottak számába beleszámít, ha továbbtanul a diák, így a testvérei után magasabb összeg jár. Ehhez viszont lépnie kell majd a szülőnek.

Könnyebben és gyorsabban hazajuttathatják az önkormányzatok az elkóborolt ebeket a Nébih fejlesztésével

A Nébih Ebregiszter lekérdező szolgáltatása már interfészes kapcsolaton keresztül is elérhető. A hivatal elsősorban az önkormányzatok figyelmébe ajánlja az új fejlesztést, amely lehetővé teszi, hogy a közterület-felügyelők gyorsan és egyszerűen lekérdezzék az elkóborolt ebek gazdájának elérhetőségét.

Harold James: Marine Le Pen pártja pénzügyi összeomlást hozhat Franciaországban

Bár Liz Truss 2022-es katasztrofális brit miniszterelnöksége figyelmeztethetett volna másokat a fiskális aktivizmus veszélyeire, úgy tűnik, a radikális francia pártok semmit sem tanultak ebből. Egy újabb összecsapás következhet be egy felelőtlen kormány és a pénzpiacok között oly módon, hogy a jegybankárok két tűz közé kerülnek.