Friss hírek

2024. október 4.18:14

Új 200 forintos kerül forgalomba

Hazánk első alkotmányos miniszterelnöke, Batthyány Lajos tiszteletére a Magyar Nemzeti bank (MNB) kibocsátja a 200 forintos forgalmi érme emlékváltozatát. Egymillió példány kerül belőle forgalomba. Kapható lesz az aradi vértanúk emléknapjára készült 30 000 forintos címletű ezüst emlékérme és annak 7500 forintos címletű színesfém változata.

Döntött az EU: közel 40 százalékos büntetővám jöhet a kínai elektromos autókra

Véget érhet az állami támogatással dömpingárazó kínai elektromos autók korszaka. Döntött az Európai Unió. Mi történt? Megvan az uniós országok jóváhagyása, így az Európai Unió 15-38,5 százalék közötti büntetővámmal sújtja a jövőben a kínai elektromos autókat, szúrta ki a 444.hu. A vámok mellett 10 tagállam szavazott igennel, 5 nemmel és 12 ország t

SPAR Budapest Maraton: még lehet nevezni

Egy hét van a 39. SPAR Budapest Maraton Fesztiválig. Az ország legnagyobb futóeseménye idén kerek évfordulót ünnepel, hiszen éppen 40 éve, 1984-ben rendezték az első tömegmaratont Budapesten. Október 12-én és 13-án a futók mellett azokat is várják, akik a városi séták teljesítésére vállalkoznak.

Jönnek a ködös, őszi reggelek

A ciklon szombatra átvonul, de csak lassanként szakadozik fel a felhőzet. Kisebb eső előfordulhat még. Párásan, ködösen indulhat a hétvége. A jövő hét elejétől többet látjuk a napot, és a hőmérsékletek is kellemesebb tartományban alakulnak, sok helyen 20 fok feletti maximumokkal.