Friss hírek

2021. július 19.07:10

Mérnöki Kamara új elnöke: „Mégsincs rendjén, hogy a faanyag árak hónapok alatt kétszeresére-háromszorosára növekedtek”

Eddig még nem érte komolyabb sokk a mérnökök többségét, azonban arra számítok, hogy a munkánk sajátosságából fakadóan nálunk, mérnököknél a válság hatásai a korábban tapasztaltaktól később fognak jelentkezni – mondta el a Növekedésnek a Magyar Mérnöki Kamara újonnan kinevezett elnöke Wagner Ernő.

Szakszervezet: Elfogadhatatlan, hogy 15 ezer rendvédelmi dolgozó nem kap „fegyverpénzt”

Nem tartja elfogadhatónak a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, hogy a 2022 elejére tervezett juttatást, más néven a "fegyverpénzt" csak a katonák és a rendőrök kapják, 15 ezer másik rendvédelmi dolgozó nem. A félévi fizetésnek megfelelő összeget hagyományosan a fegyveres testület tagjai kapják. A háromévente esedékes plu

Merkely Béla most mást mond, mint két hónapja

Az antitestszint nem egyenlő a védettséggel, ez a védettségnek csak egy eleme – mondta Merkely, a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A kutató orvos kifejtette, az antitestek vizsgálata a betegség lefolyását tudja biztosan igazolni, de a védettség igazolása sokkal bonyolultabb folyamat.

Zöldség, gyümölcs: horrorisztikus árak a piacokon

Két év alatt mintegy hatszorosára nőtt az őszibarack ára. A zöldségek – számolta ki a hivatalos adatokból az Azénpénzem.hu – az idei nyáron 17 százalékkal kerülnek többe a tavalyinál. És ez csak az átlag. Ilyen körülmények között például a kisnyugdíjasoknak szinte lehetetlen az egészséges táplálkozás.

A vezetés drága, de csodás nagykövete

Mi adhat nagyobb vezetési élményt, mint egy erős, sportos autó? Ha lenyithatod a tetejét! A szabadság érzése, az utastérben kavargó szél, még mámorosabbá teszi az autózást. A BMW 4-es kabrió pedig beleordítja a világba, autózni jó!