Film-zene-szórakozás

2020. május 26.17:11

Minden idők legjobb sci-fijei az Esquire magazin szerint

Amióta filmipar létezik, a filmkészítők előszeretettel vizionálgatnak az emberiségi jövőjéről. Így születhetett meg a sci-fi műfaj, amely az elmúlt bő száz évben megszámlálhatatlanul sok alkotással gy...

Jön az idei év legijesztőbb horrorja!

Nézd meg az előzetesét a Relicnek, ami a feje tetejére állítja az elátkozott ház alműfaját, és halálra ijesztette az újságírókat az idei Sundance-en!

Elhunyt Jimmy Cobb jazzdobos

A legendás amerikai zenész utolsóként távozott azok közül, akik játszottak Miles Davis ikonikus szextettjében és annak Kind of Blue című 1959-es albumán.

Nem úgy van most, mint volt régen

A Hagyományok Háza 20 népdalénekest keresett meg határon innen és túlról, hogy az otthonukból énekeljenek a nagyközönségnek. A Muzsikás együttes mára klasszikussá vált ördöngösfüzesi ritka magyarjára Herczku Ágnes válogatta a szebbnél szebb népdalsorokat.

Merünk majd színházba járni?

A kulturális programok hiányoznak a legjobban a magyaroknak - derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból. Április elején az Egyesült Államokban, néhány napja pedig az Egyesült Királyságban is készítettek felmérést arról, hogyan változhatnak a járványhelyzetet követően a nézők színházba járá