Film-zene-szórakozás

2023. szeptember 6.11:11

Titkos Netflix-kódok sok rejtett filmhez és sorozathoz

Még több szuper műsort nézhetünk.A Netflix egy algoritmus alapján elemzi nézési szokásainkat, és ennek alapján javasol új sorozatokat és filmeket. Az algoritmus a korábban látott (és értékelt) filmek és sorozatok alapján működik. A streamingszolgáltatónak azonban sokkal több film van a programjában, mint amennyit mi látunk: Ha főként romantikus víg

Elkezdődött az évad az idén 140 éves Szegedi Nemzeti Színházban

A keddi társulati üléssel elkezdődött az évad az idén 140 éves Szegedi Nemzeti Színházban, a munka azonban már hetek óta zajlik, sőt nyáron sem állt meg, a Szegedi Szabadtéri Játékok produkcióin, valamint a színházi kulisszák mögött szinte mindenki dolgozott – tájékoztatott a kulturális intézmény. Barnák László főigazgató úgy fogalmazott, a színház

Starsky és Hutch csak nevettek az egészen

A Starsky és Hutch rögös úton jutott el a megvalósulásig, de végül minden összeállt ahhoz, hogy ikonikus zsarusorozat legyen. De miben volt úttörő? És mit szóltak hozzá a nyolcvanas évek magyar kritikusai?

Kecöli K. Gergő: Nincs kerülőút, kockáztatni, repülni kell

Idén kilencedik alkalommal kapja meg egy első prózakötetes szerző a legjobbnak járó Margó-díjat. Hagyományunkhoz híven interjúsorozatban mutatjuk be a rövidlistára került jelölteket. Ezúttal Kecöli K. Gergő mesél alkotói szikráról, szerkesztői szimbiózisról és a legemlékezetesebb olvasói reakcióról.
Nyitókép: Merész Márton/Énbudapestem

Priscilla Presley minden részletet elárult arról, hogyan csábította el őt 14 éves korában Elvis Presley: "A szüleimnek nagyon nehéz volt megérteni"

Az idei velencei filmfesztivál talán legjobban várt filmje mozija a Priscilla, amelyet szeptember 4-én mutattak be. Az Elvis Presley szerelmének életét körüljáró alkotással kapcsolatban maga a címszereplő is megszólalt, olyan titkokat árulva el a legendás zenészről, amelyeket eddig még soha nem hallhattunk.