Film-zene-szórakozás

2023. december 14.11:14

11 csodálatos film a szeretetről

Az alábbi gyűjteményt a végtelenségig lehetne folytatni, de igyekeztünk egy, még emészethető listára szorítkozni, és azokat a filmeket kiemelni, amelyek nagy hatással voltak ránk, főleg a lelkünkre. Mindenkinek szívből ajánljuk az összes alkotást egytől egyig, de zsebkendőt készítsetek magatok mellé, szükség lesz rá.

A test törékenységénél csak a kiszolgáltatottsága nagyobb

Soyinka a hatalmi manipuláció, az államilag gyakorolt és támogatott korrupció fékevesztett tombolását tárja elénk Krónikák a föld legboldogabb népének országából című szatírájában, s ugyan egy 21. századi afrikai ország példáján bemutatva, de akárcsak a története, úgy ennek társadalmi konzekvenciája is kontinenseken átívelő.

Szacsvay László bajuszába került az év legjobb vígjátéka

Idén nagyon jól szerepeltek a kis költségvetésű magyar filmek a mozikban és a fesztiválokon. Decemberre azért még maradt egy alkotás, amit érdemes megnézni. A Valami madarak egy vicces, mégis mély mondanivalóval bíró vígjáték két magányos különcről, akik amennyire különböznek egymástól, annyira hasonlítanak is. Az alkotópárossal beszélgettünk az id

7 mennyei finom gyümölcskenyér, amik nélkül nincs karácsony

A karácsonyi gyümölcskenyérnek lehetetlen ellenállni: az aszalt és/vagy friss gyümölcsök, a magvak és a finom fűszerek ínycsiklandó kombinációja igazi ünnepi desszerté teszi ezt az egyébként nagyon egyszerű süteményt. Összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket – elő a formákkal és készítsd el te is karácsonyra az egyiket!

AI-prjektet mutatott be a Telekom

A Melody of Budapest egy Ai-kísérlet, egyben tisztelgés a főváros "alapításának" 150. évfordulója előtt, azzal, hogy annak jelenlegi dinamikáját és energiáját egy innovatív audiovizuális történet keretében mutatja be. A Magyar Telekom egyedülálló projektje, egyúttal a modern technológia és a hagyományos zeneszerzés találkozását ünnepli, rezonálva a