Film-zene-szórakozás

2024. február 12.11:28

Felismered a 90-es évek videóklipjeit egyetlen képkocka alapján?

A múlt évezred utolsó évtizedében megjelentek új zenei stílusok, formációk, és elindultak a magyarországi kábeltévék és zenecsatornák is, ahonnan folytak ki a slágerekhez készült klipek. Ha akkoriban – furcsább esetben: azóta – nézted őket, ismerős képek jönnek, de így is lesznek nehezebb feladványok. Sok sikert!

A híres-hírhedt Truman Capote öt legfontosabb könyve

Ryan Murphy friss sorozata, a Capote vs. The Swans kapcsán utánajártunk annak, miként romlott meg az író és befolyásos bizalmasainak kapcsolata, és ez hogyan tette tönkre a karrierjét. A cikkhez és a sorozathoz kapcsolódva  most öt könyvet ajánlunk a szerző életművéből, melyekből kiderül, milyen tehetséges író volt ez a gyermeklelkű botrányhős.

Fo

Bartók Béla és Thomas Mann is a barátja volt az "utolsó mecénásnak", akinek kétszer is menekülnie kellett Magyarországról – Hatvany Lajos báró élete

Amihez hozzáértek az arannyá változott. Volt köztük kereskedő, üzletember, orientalista, műpártoló-író, festő-műgyűjtő, informatikus, sőt hollywoodi forgatókönv író is. Koruk influenszerei voltak, villáikban fényűző partikat adtak, köreikbe tartozni kiváltságnak számított. Ez volt a Hatvany család, a dúsgazdag cukorgyárosok, akik közül a leghíreseb

Nyolcezer közös élet

Két kategóriában Oscar-esélyes koreai film korunk hóséről, a vágyait követőemberről, aki azonban nem akar sem sebezni, sem sérülni.

126 éve született a zseniális magyar tudós, Szilárd Leó: megszólalt az Oppenheimerben őt alakító Haumann Máté

1898. február 11-én született Szilárd Leó a terézvárosi Bajza utca 28 szám alatt. A magyar fizikus neve Christopher Nolan sikerfilmje kapcsán ugorhat sokak eszébe, hiszen az atombomba létrejöttének történetében óriási szerepe van az Amerikába disszidált tudósnak. Elsőként ugyanis ő jött rá, hogy a nukleáris reakció és az atombomba létrehozható.

Karolina az Arénába megy

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában.