Film-zene-szórakozás

2024. május 12.11:07

Paul Auster 5 könyve, amit neked is el kell olvasnod

Április 30-án, 77 éves korában elhunyt az ismert amerikai író, Paul Auster, akinek több mint három évtizedes pályafutása során 34 könyve jelent meg. Bár életműve hatalmas, emléke előtt tisztelegve öt könyvét hoztuk el, amit mindenképp érdemes elolvasnod tőle.

Megásta a sírjukat, most temeti a szuperhősöket

A Watchmen szerzőjét eddig csak a képregényrajongók ismerték, a Megvilágosodások Alan Moore első, magyarul is olvasható novelláskötete. Kíméletlenebb kritikával még aligha szembesültek a szuperhősök meg a rajongóik.

A Ma este gyilkolunk nyitja a magyar film legnagyobb hazai seregszemléjét

Június 12-én a veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték premier előtti gálavetítésével kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek legnagyobb ünnepe, új nevén a Moz.Go, a Magyar Mozgókép Fesztivál.   Az Európa Kulturális Fővárosa program és a Nemzeti Filmintézet immár negyedszerre viszi Veszprémbe, Balatonfüredre és Bal

De kié lesz a kutya? Történet egy válni készülő házaspárról

De kié lesz a kutya? – ez a tréfásnak szánt, ám fontos kérdés a címe annak a válási komédiának, amelyet az Orlai Produkció mutatott be a Belvárosi Színházban. Egy német film sztoriját vitték színpadra. Bár műfaja szerint nevettetni akar, a darab fontos kérdéseket boncolgat – és a nézők életét is bevonja az előadásba.