Film-zene-szórakozás

2024. május 13.11:29

4 időutazós film, ami még a tudósok szerint is jó

Az időutazás – egyelőre teljesen elméleti – lehetősége H. G. Wells 1895-ös Az időgép című regényével robbant be a köztudatba. Azóta rengeteg alkotás foglalkozott már ezzel, a tudományos pontosság viszont jellemzően háttérbe szorul az izgalmasabb cselekmény érdekében. Persze léteznek üdítő kivételek: mutatjuk azt a 4 időutazós filmet, ami elméleti s

Biztató hírek érkeztek A sógun második évadáról

Második évad érkezhet a nagysikerű A sógun sorozathoz – ezt támasztja alá, hogy főszereplő és producer Szanada Hirojuki szerződést kötött az FX-szel, hogy visszatérjen Lord Yoshii Toranaga szerepében a Japánban játszódó történelmi sorozatban.

3 nap, 29 zenekar, nulla szemét – jön az idei Alpárfeszt

Kicsit több mint egy hónap van hátra Alpárfesztig (2024. június 27-29.), ami igazi ünnep az antimainstream zenék rajongóinak, hiszen Lakiteleken A listás bandák helyett az underground rock- és metalvilág legjobb csapatai kapnak helyet. És pont ez adja az egésznek az utánozhatatlan vibe-ját, na meg a Tisza közelsége, ami miatt immár tizenegyedik éve

Családi elfoglaltságra hivatkozva nem gratulált Kulka Jánosnak Vidnyánszky Attila

Molnár Piroska állítása szerint a Nemzeti Színház vezérigazgatója fia ballagására sietett, ezért nem értesítette Kulka Jánost arról, hogy őt választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészének. Cserhalmi György szintén megszólalt az eset kapcsán.

Érkezik A helyzet ura Polgár Csaba rendezésében az Eötvös10-be

Május 27-én és 28-án újra látható a 2020-as évek magyar megváltó-projektje, ezúttal az Eötvös10-ben. A helyzet ura Polgár Csaba rendezésében azt a kérdést feszegeti, hogy mennyire vagyunk kiszolgáltatva a hatalmi játszmáknak – Istennek, aki embert játszik, és az embereknek, akik Istent játszanak.