Film-zene-szórakozás

2024. május 22.11:00

Hamarosan érkezik Kevin Costner westernje, amit jelzáloghitelből forgatott

A Yellowstone sztárja, az Oscar-díjas Kevin Costner a Horizont: Egy amerikai eposz című filmsorozattal tér vissza a western műfajához. A négyrészesre tervezett történet első epizódja június 27-én, második fejezete pedig augusztus 16-án érkezik a mozikba – szóval hamarosan kiderül, megérte-e a rengeteg anyagi áldozat Costner részéről.

Csák János: Az amerikai géniusz

Bemutatták Csák János Az amerikai géniusz című könyvének kiegészített angol nyelvű kiadását kedden Budapesten. A The Genius of America az Egyesült Államok 250 éves szellemiségét, értékeit, a szabadságeszmét tanulmányozza a napjainkban zajló folyamatok tükrében. "Az egész nyugati civilizációt lélekvizsgálat jellemzi arról, kik is vagyunk, milyen éle

Hopper festményről mintázták a leghíresebb Hitchcock-film házát

Mindkét művész a modernizációból fakadó magányt vizsgálta."10 emberből kilenc, ha lát egy nőt az udvaron, amint levetkőzik, vagy akár egy férfit, aki a szobájában babrál, ott marad és megnézi; senki sem fordul el, és mondja, hogy »Nem tartozik rám«. Lehúzhatnák a redőnyöket, de soha nem teszik meg; ott állnak és néznek kifelé"– mondta egyszer Alfre

"Elsősorban ember vagyok, csak azután színész"

Gellért Dorottya és Raul Ionescu lettek idén a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál arcai, a Friss Csillagok. A két pályakezdő, ragyogó tehetségű színész szakmájuk szépségeiről és árnyoldalairól mesélt az nlc-nek, és arról, milyen perspektívára számíthatnak, ha elvégezték az egyetemet.

Az akolitus lesz az első olyan sorozat, amely kilép a Skywalker-érából

Közel száz évvel, a 2001-ben bemutatott Baljós árnyak című film cselekménye előtt járunk, a Galaktikus Köztársaság fénykorában, amikor a jedi rend még erős, de a háttérben már érezhető a sötét erők jelenléte. Ezzel tehát Az akolitus lesz az első olyan sorozat, mely kilép a Skywalker-érából és semmilyen módon nem kapcsolódik a klasszikus filmekhez.