Film-zene-szórakozás

2024. július 24.11:44

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Összeszedtünk tíz olyan alkotást, amely a héten kerül be valamelyik streamingszolgáltató kínálatába, és amellyel érdemes lesz tenni egy próbát. A mozikba nálunk nem jutott el Guy Ritchie második világháborús akciófilmje, melyben Henry Cavill és Jack Reacher, azaz Alan Ritchson öldösik a nácikat, de végre ezt is pótolhatjuk.

Ezt gondolja Russell Crowe az új Gladiátor-filmről

Ridley Scott Gladiátor című filmje messze nem Russell Crowe első szerepe volt, azonban egyértelműen karrierje huszadik munkájának köszönheti, hogy sztárrá vált. A filmben szereplő karaktere sorsát tekintve nem meglepő, hogy nincs benne az idén megjelenő második részben, amiről egy friss interjúban elmondta véleményét.

Casablanca: Ikonikus film Kertész Mihály 3 Oscart nyert romantikus drámája, a Casablanca

Az Oscar-díjas Kertész Mihály 1942-es romantikus drámája 1944-ben (vagyis még a háború befejezése előtt), a 16. Oscar-gálán 3 aranyszobrocskát is megnyert: a legjobb film, a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezés kategóriában is. Alaptörténete különleges, mert bár a második világháborúban játszódik, helyszíne az afrikai Casablanca városa. Itt v

Keanu Reeves első regénye bátor szembenézés az emberiség legnagyobb félelmével

Az 59 éves hollywoodi filmsztár China Miéville brit sci-fi íróval közösen jegyzi első regényét: a The Book of Elsewhere (A Máshol Könyve) misztikus história életről és halálról, a mulandóságról és az erőszak ördögi köréről. A mű egyik érdekessége, hogy talányos főszereplőjét Keanu Reeves részben önmagáról mintázta.

Elhunyt John Mayall, a brit blueslegenda

Meghalt John Mayall, a Bluesbreakers alapítója. A kilencvenéves brit gitáros, billentyűs, szájharmonikás a hetvenes években visszavonult, majd 1982-ben újjászervezte legendás zenekarát, és nyolcvanévesen is koncertezett.

Horrorsérülést szenvedett Keanu Reeves: az új filmjének forgatásán történt meg a baj

A súlyos baleset az Aziz Ansari által írt és rendezett Good Fortune című film forgatásán történt, amiben a színész Ansari és Seth Rogen oldalán játszik. Keanu Reeves sérüléséről a The Late Show című talkshow-ban beszélt, ahol elárulta, hogy "a térdkalácsa úgy megrepedt, mint egy krumplichips." A forgatás alatt ezért többször is mankóval fotózták le