Film-zene-szórakozás

2024. augusztus 10.11:02

Minden országban tarol a Netflix sikersorozata

Augusztus első hetében egy új krimisorozat robbant be a Netflix legnézettebb tartalmainak élére. A jelenlegi listán a legnépszerűbb sorozat nem más, mint a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz, amely globálisan 7,4 millió megtekintést ért el.

Együtt fedezték fel az uránhasadást, de csak egyikük kapott Nobelt – Olvass bele Otto Hahn és Lise Meitner igaz történetébe!

Cyril Gely regénye, a Hasadás egy kiélezett helyzetben tárja elénk a huszadik század történelmi és társadalmi állapotának visszásságát. Otto Hahn és Lise Meitner közösen fedezték fel az uránhasadás folyamatát, ám az osztrák fizikusnőnek származása miatt menekülnie kellett Németországból. Nyolc évvel később találkoznak újra, aznap, amikor Otto Hahn

Szörényi-Bródy klasszikussá vált műve is elhangzik a Szent István Napokon Esztergomban

Négynapos rendezvénysorozattal ünnepli Esztergom az államalapítást augusztus 17. és 20. között. A Szent István Napokon egész estés koncertek, gasztroudvarok, filmvetítések és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt elektromos kisbuszokkal utazhat a programok helyszínére a közönség.