Film-zene-szórakozás

2024. október 24.11:20

10 színész, aki a kamerán kívül is megmaradt a szerepében

A method acting technikáját egyre több színész próbálja elsajátítani, és míg van, akinek nem sikerül teljesen megértenie ezt a módszert, addig mások annyira magukévá teszik, hogy még a forgatás után sem tudnak könnyen kiszakadni a szerepükből.

Egy koncerten adja elő Balázs János Liszt Ferenc összes rapszódiáját

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész nemzetközileg is rendkívüli vállalkozásának lesz szem- és fültanúja a Zeneakadémia Nagytermének nézőterén helyet foglaló közönség. November 5-én a Cziffra Fesztivál 10. jubileumának részeként Liszt Ferenc tizenkilenc, azaz összes magyar rapszódiája hallható egy előadásban. Aznap nyílik a Cziffra György életé

Arany János és Petőfi Sándor levelezése bensőséges baráti párbeszéd, amibe minden belefér

Magánélet, politika, pénz, közélet és persze a költészet megreformálásának nagyratörő víziói. Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Tükrös Zenekar és két tehetséges, fiatal színművész, Krasznai Vilmos és Liber Ágoston elevenítik meg a két ifjú költő életének talán legfontosabb két évét, a kettejük levelezéséből áradó, átütő humorral.   A költő

56 mint a fehérterror tombolása

Negyed évszázaddal később a kádárista propaganda több filmben is feldolgozta a pártirányvonalnak megfelelően a szabadságharc történetét. Így sikerült.

Venom - Az utolsó menet - Kritika

Venom befordult a célvonalba, ahogy azt a címe is ígéri és meglepő módon nem lett nézhetetlen, de ettől még hazugság lenne átlagon felüli élményként értékelni.

Beleolvasó – Gyárfás Dorka: Kulka

Október 28-án jelenik meg Gyárfás Dorka Kulka Jánosról írt kötete a Corvina Kiadó gondozásában. A szerző ajánlása szerint nem szokásos színészkönyvről van szó: ez inkább egy ember portréja. Olvasson bele ön is a kötetbe!