Friss hírek

2023. április 26.18:06

Úgy veszik a magyarok a kollagént, mintha nem lenne holnap: erről a legtöbb nőnek fogalma sincs

Fehérjeporokkal, mint húzótermékekkel a fitnesz és testépítő sportból nőtte ki magát a táplálékkiegészítő piac. A covid megjelenésével azonban elképesztően megugrott a kereslet a vitaminokra, illetve körülbelül ezzel egyidőben hazánkban is berobbant a világon tapasztalható kollagén őrület többek között ez derült ki egy friss kutatásból. 

Kongatja a vészharangot Ukrajna: félelmetesen hatékony taktikához nyúltak az oroszok a Donbaszban

Új taktikát kezdett el használni az orosz haderő a Donbaszban: Sahed típusú kamikaze-drónokkal derítik fel az ukrán légvédelmet, majd Lancet-drónokkal likvidálják a védelmi rendszereket – idézi Alekszej Dmitrasovszkijt, az ukrán haderő egyik donbaszi alakulatának sajtófőnökét az ukrán Sztrana online hírportál.

Gyurkó Szilvia: Hiába promotáljuk, hogy szülessen több gyerek, ha évente több ezerről lemondunk

Nem stabil keretek között működik a gyermekvédelem, tulajdonképpen kiszámíthatatlanul– így kezdte a helyzet értékelését Gyurkó Szilvia, Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója, szakmai mentora. Szerinte ezt jól érzékelteti, hogy ezer felett van azoknak a jogszabályi módosítások száma, melyek az 1997 óta működő rendszert érintik.

A hatkerekes autó, amely F1-es futamot nyert

Derek Gardner álmodta meg a Tyrrell P34-es projektet, azaz a Formula–1 egyetlen világbajnoki futamgyőztes hatkerekű autóját, amelynek a terve hallatán Jackie Stewart kis híján megfulladt az 1975-ös Dél-Afrikai Nagydíjról hazafelé tartó repülőúton.