Friss hírek

2023. június 12.07:04

Mennyit fizet majd a PMÁP? – égszakadás, földindulás az állampapírpiacon

A jegybanki kamatcsökkentés, az alacsonyabb infláció és a tűrhető tőkepiaci hangulat nyomán a fix kamatú hazai állampapírok hozama hatalmasat esett az utóbbi hetekben. A PMÁP-é is valamivel alacsonyabb lehet, mint ahogy eddig várhattuk. De ez nem feltétlenül rossz, amit elveszítünk a réven, megnyerhetjük a vámon.

9%-os éves hozamot adnak

Az argentin fintech nagyágyú, az Uala az ABC Capital Bank sikeres mexikói felvásárlását követően egy magas hozamú megtakarítási számla bevezetésével lépett be a mexikói piacra. Ez a stratégiai terjeszkedés a szabályozó hatóságoktól kapott szükséges jóváhagyások nyomán valósul meg.

Magyarországon évente 300-400 beagle kutyát használnak állatkísérletekre

Aki követi a Beagle Fajtamentés munkáját, az jól tudja, hogy a szervezet rendszeresen fogad állatkísérletekből mentett kutyákat is. Néhány napja 10 újabb beagle kutyus került hozzájuk kísérleti laboratóriumokból érkezve. Szerettünk volna róluk minél többet megtudni, ezért megkerestük az egyesület vezetőjét, Lehőcz Róbert Sándort. Sokan azt gondoljá

Nagyobb eséllyel bukja a pénzét, aki hagyja magát átverni

Vészjóslónak is tekinthető figyelmeztetést tett közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mint leírták: jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki a számla- vagy kártyaadatainkat a csalóknak. Az amúgy logikus kijelentés annak tükrében számíthat újdonságnak, hogy eddig a békéltetők ilyenkor is szinte mindig a panaszos javára döntöttek.

Veréb Tamás: teljes megújulásra törekedtem

Veréb Tamás énekes, színész nagyon fiatalon nősült, amit akkor mindketten jó döntésnek éreztek, úgy gondolták tart már ott a kapcsolatuk, hogy szintet lépjenek. Ám a COVID és az azzal járó összezártság őket is felülírta, a barátsággá szelídült házasság már nem azt az érzelmi magasságot nyújtotta, amire igazán vágyott, mesélte a Spirit FM #nofilter