Friss hírek

2023. július 10.06:43

A Fidesz a saját fellegváraiban is bukott választásokat

Ez a tavasz nem a Fideszé volt, ami az időközi választásokat illeti. Három olyan városban is tartottak időközi választást - Békés, Kiskőrös, Nagykőrös -, ahol a Fideszen kívül lényegében nincs más politikai erő a városban, ebből kettőben buktak. Ezzel együtt már csak az alacsony részvétel miatt sem érdemes messzemenő következtetést levonni.

Egy vendég vegán menüt kért testvére esküvőjén, de csalódnia kellett

Redditen számolt be arról az egyik felhasználó arról, hogy testvére esküvőjén bébirépát kapott quinoával vegán menü gyanánt. Csalódását pedig csak tetézte, hogy alkoholt sem szolgáltak fel az eseményen. Sokféle érzést válthat ki az emberből, mikor kézhez kap egy esküvői meghívót. A jeles eseményt a meghívott várhatja érzelmi okokból, izgatottan, ho

A chili lett az élete

„Sok mindent kipróbáltam, míg végül a chiliben megtaláltam azt, ami a legközelebb áll hozzám, amivel foglalkozni szeretnék” – mondta el tudósítónknak Bárdos Viktor, akinek családi vállalkozása a Janchili termékeket készíti. A Tolna megyei Bátaszéken működő céget 2016-ban alapította tulajdonosa.

Kiszámoltuk, mekkora nyugdíjemelés jöhet novemberben

Az már kiderült, hogy a nyugdíjasok jövőre az év elején 6 százalékos emelésre számíthatnak. Arról azonban egyelőre csak az előrejelzések alapján tippelhetünk, hogy novemberben jön-e és ha igen, akkor pontosan mekkora nyugdíjemelés. A döntés – a 2024. januárival megegyezően – a kormány kezében van.