Friss hírek

2023. szeptember 25.07:06

Tizenkettedszer módosítják az alkotmányt, jön a szuverenitásvédelmi csomag: indul az őszi politikai nagyüzem

Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka. A Fidesz csupa olyan törvényjavaslattal készül, amelyek már a 2024-es választási kampányt alapozzák meg. Rég volt ilyen alacsony a kormánypártok népszerűsége, de a közvélemény-kutatások szerint ebből nem tudott profitálni az ellenzék.

Szarvasbőgés, csillagos ég, pezsgőfürdő – Kapolcson találtuk meg az ország legbékésebb szálláshelyét

Az elmúlt években világszerte elharapózó faház-mánia egyik leglátványosabb hazai példáját, a Treehouses Kapolcsot épp a Kapolcs és Vigántpetend közti Csórompusztán rejtették el, hogy a forgalmas főúttól alig néhány száz méterre, a semmi közepén nyújtson kikapcsolódást a zajos városokból kiszakadni vágyó, egyedüli, vagy páros pihenésre vágyóknak.

Majdnem egy év kellett hozzá, de „helyreállhat a világ rendje” Magyarországon

Várhatóan újabb 100 bázisponttal 13 százalékra csökken az irányadó kamat a Monetáris Tanács keddi ülése után – mondták a Portfolio által megkérdezett szakértők. Vagyis majdnem egy évig tartott "ledolgozni" a tavaly októberi 500 bázispontos kamatemelést, amire az árfolyamválság elkerülése miatt volt szükség. A nagy kérdés, hogy innen hogyan folytatj

Új módszerrel csökkentenék a szélerőművek okozta madárpusztulást

Új rendszert dolgoztak ki, amely visszaszoríthatja a szélerőművek turbinája okozta madárhalálozások számát. A szisztéma még tökéletesítésre szorul, de jelen állás szerint ígéretesnek tűnik. Fenntarthatósági szempontból nem is kérdés, hogy fontos egyre nagyobb mértékben kiváltani a fosszilis energiahordozókat megújuló energiaforrásokra. Ebben a foly

Hamarosan elvonulnak az esőfelhők

A hétvégén változékony, csapadékos időjárást okozó ciklon hétfő délutánra elhagyja térségünket. A következő napokban száraz és nyáriasan meleg időre számíthatunk.