Friss hírek

2023. október 14.06:42

"Ha egy túsz lenne is, mennék, de 150-200 okom van" – önszántából vonul be egy izraeli–magyar állampolgár

A fiatal katona a Telexnek arról beszélt, hogy családja és barátai is próbálták lebeszélni, de hiába. A Hamász támadásai után Izrael történelme egyik legnagyobb mozgósításába kezdett: 360 ezer tartalékost hívtak be, és köztük vannak azok is, akik önként, külföldön élő állampolgárként vonulnak be.

Tízezer állatvédő tüntetett Milánóban az olasz menhelyen kivégzett disznók miatt

Több európai ország aktivistái is tüntettek Milánóban egy olasz menhelyen a közelmúltban – állami utasításra – kivégzett tíz disznó miatt. A Rete dei Santuari di animali liberi in Italia (Olaszországi Szabad Állatmenhelyek Hálózata) szervezet becslése szerint tízezer tüntető vonult fel a napokban Milánóban. A megjelentek az ellen tiltakoztak, ami a

Felismerhetetlen szobrot kapott az MTK-legenda

A több száz kilónyi rozsdamentes acéllemezből álló modern alkotást Majoros Áron Zsolt szobrászművész készítette, aki elmondása szerint szabad kezet kapott.

Te se halj meg egy budapesti zebrán!

Budapesten szinte már minden forgalmas csomópontban szintbeli gyalogátkelőhelyen is át lehet kelni az úttesten. A gyalogos közlekedés így valóban kényelmesebbé vált, de vajon biztonságosabb is lett?