Friss hírek

2023. november 12.06:36

Minden ember holobiont?!

Az emberi szervezetben számos nem emberi sejt is megtalálható. Legjobb példa erre a bélrendszerben élő baktériumok. Egészségünk szempontjából ezek nagyon lényegesek, de ez azt is jelenti, hogy az ember nem teljesen csak ember.

Már csak a németek egyötöde fogyaszt napi rendszerességgel húst

A németek már régóta élen járnak a növényi táplálkozásra való áttérésben. A 2023-as Nutrition Report, ami az ország lakosságának étkezési szokásaiba nyújt részletes betekintést, tovább erősíti ezt a vezető szerepet. Az adatok alapján a német lakosoknak csupán 20 százaléka fogyaszt napi szinten húst, ami közel 15 százalékos csökkenés a 2015-ös adato

Zengett a "Ruszkik haza!" és a "Dicsőség Ukrajnának!" az orosz nagykövetség előtt

Az orosz netes propaganda ellen harcoló, önkéntes civilekből álló NAFO mémszövetség magyar szárnya is csatlakozott a világszerte szombat este megtartott tüntetéssorozathoz. A magyar fellák a budapesti orosz nagykövetség épülete előtt álltak ki Ukrajna mellett, a maroknyi tüntető "Ruszkik haza!", "Szlava Ukraini!" skandálásától volt hangos az András

Bájos tollgombócok hazánk legkisebb madarai

A királykák az ősz második felétől egyre gyakrabban tűnnek fel azokban a kertekben, ahol az örökzöld fák és bokrok sűrűjében a hideg idő beálltával is biztos táplálékot és védett rejteket találnak.

Átmeneti a nyugodtabb, napfényes idő

Az északkeleten élők húzzák a rövidebbet vasárnap, itt esős idővel telik a nap első fele, máshol azonban többórás napsütésnek örülhetünk. Jövő héten ugyanakkor ismét borongós, változékony idő érkezik.