Friss hírek

2023. november 25.06:35

Spanyolország kiváltotta Izrael felháborodását azzal, hogy bírálta a gázai palesztinok "válogatás nélküli legyilkolását"

Pedro Sánchez spanyol és Alexander De Croo belga miniszterelnök kiváltotta pénteken Izrael felháborodását azzal a bírálattal, miszerint az izraeli hadsereg "válogatás nélkül" gyilkolja a gázai palesztinokat, illetve hogy Izraelnek a Hamásszal szembeni megtorló offenzívájában tiszteletben kellene tartania a nemzetközi humanitárius jogot.

„Kézszelíd kenguru eladó” – az állatvásári tilalom csak kezdetnek jó

Civil állatvédelmi szervezetek kezdeményezésére gondoskodna a kormány egy rendeletmódosítással arról, hogy ne lehessen a szaporítók melegágya minden állatvásár. A Prove-nak nyilatkozó állatvédő hatalmas lépésnek tartja a javaslatot, hangsúlyozta azonban: fontos, hogy ezt újabbak kövessék a jövőben, mert egyre több a visszaélés egzotikus állatokkal

Most akkor mikor jön érdemi uniós pénz?

Hiába csurran-cseppen némi euró év elején az államkasszában, az EU egyelőre nem nyitja meg az érdemi pénzcsapokat. Az Orbán-kormány nem bizonyítja, hogy orvosolta a jogállami aggályokat, és mintha erre nem is tenne erőfeszítéseket.